Behandelend orofaciaal therapeut: Niels Kooijman

Sinds 2011 ben ik werkzaam als orofaciaal therapeut bij de Praktijk Boisotkade. Tijdens de opleiding fysiotherapie (Physiotherapie in Amsterdam), zijn kaakklachten kort besproken. Deze klachten trokken mijn aandacht, en was geinteresseerd geraakt naar de behandelmogelijkheden van deze problematiek.

Tijdens mijn specialiasatie tot manuele therapeut (SOMT, Amersfoort), is wederom aandacht besteed aan klachten van het kaakgewricht, en de mogelijke relatie tot nekklachten en hoofdpijn. Daarom heb ik me na de opleiding manuele therapie ingeschreven voor de specialisatie tot orofaciaal therapeut. Deze studie van 1,5 jaar heb ik gevolgd in Nijmegen, aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)), in samenwerking met het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Sindsdien volg ik verdiepingen in het gebied van het hoofd-hals-nek-kaak, inclusief duizeligheid en tinnitus. Voor de actuele (gevolgde) cursussen verwijs ik u graag naar mijn LinkedIn pagina.

Aansluitend op de studie orofaciaal therapie, heb ik de Master Manuele Therapie in 2014 afgerond aan de SOMT, waarbij mijn eindproduct (case report) gericht is geweest op kaakklachten (trismus).

Binnen de regio Leiden, werk ik samen binnen een netwerk met specialisten gericht op temporomandibulaire dysfunctie (kaakklachten). Aan dit netwerk zijn een tandarts gnathologen verbonden, 3 fysiotherapeuten, en een psychologe. Door deze samenwerking, zijn verwijzingen en overleg snel te realiseren, en zal de patientenzorg zo optimaal mogelijk worden ingezet.

In juli 2019 is de Praktijk Boisotkade uitgebreid met een nieuwe praktijk. In het centrum van Sassenheim, is onder de naam FysioBoisot, geintegreerd in de Lifestyleclub Happy Bodies. Daar beschikken we nu over een extra behandellocatie, waar ook orofaciale therapie bieden.

Inschrijven

Nieuw bij onze prakijk?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Overige specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Contact

Vragen of afspraak maken?